Online marketing BLOG in heldere taal

website snelheid

Een gratis SEO tool om de snelheid van je website te meten

Misschien heb je ooit wel eens gehoord of gelezen over GTmetrix? Geen ramp als dat niet het geval is. GTmetrix is een gratis SEO tool waarmee je de snelheid van je website kunt meten. Erg belangrijk want Google hecht veel waarde aan website snelheid. Het is zelfs ??n van de belangrijkste ranking factoren bij het beoordelen van je website.

gtmetrix

De tool is gratis te gebruiken. Voer hier je website URL in en GTmetrix doet de rest. Je krijgt een PageSpeed score te zien met verbeterpunten en hun prioriteit. Daarnaast kun je een PDF rapport downloaden. Stuur deze PDF naar je webdeveloper om de aanbevelingen aan te pakken. Heb je geen webdeveloper? Geen probleem. Ik help je graag bij het optimaliseren van je website snelheid. Maak hier een afspraak

performance score gtmetrix

Bekijk hier het rapport van mijn website. Zoals je kunt zien behaal ik in het rapport een bijna perfecte score van 94%. Streven naar 100% score is niet re?el. Na verloop van tijd zakt de score. Dat komt mede doordat je je website voortdurend van nieuwe content voorziet. Andere redenen zijn afbeeldingen die niet geoptimaliseerd zijn en de database die niet wordt opgeschoond om de 2/3 maanden. Wil jij ook een goede GTmetrix score? Neem dan contact met mij op.

Gerelateerde artikelen