Online marketing BLOG in heldere taal

google mobile first

Mobile First Indexing krijgt hoogste prioriteit van Google

Mobile First betekent dat de mobiele versie van je website voor Google het uitgangspunt wordt om ranking te bepalen. Eerder deze week is bekend gemaakt dat Google Mobile First Indexing in September 2020 gaat uitrollen voor alle websites. Ben jij al klaar voor Mobile First? Google heeft een gratis mobielvriendelijke test in het leven geroepen om de mobielvriendelijkheid van je website te testen.

 

Mobiel is de toekomst

Ga jij nog wel eens de deur uit zonder mobiele telefoon? Ik gok van niet. Meer dan 89% van alle verkochte telefoons zijn smartphones. Mobiel gebruik stijgt explosief in Nederland en ook wereldwijd. Het is dan ook een logische stap dat Google de mobiele versie van je website steeds belangrijker vindt bij het indexeren en rangschikken van je content in de zoekresultaten. Google wil bereiken dat mobiele gebruikers sneller kwalitatieve zoekresultaten voorgeschoteld krijgen.

 

 

?Alle responsive websites zijn mobielvriendelijk, maar niet alle mobielvriendelijke websites zijn responsive.?

 

5 tips om je website klaar te maken voor Mobile First

Google plaatst mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten. Bij het (om)bouwen van je website voor Mobile First is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  • Zorg voor een goed werkende responsive website. Dit kun je testen met de MobileFriendly Test
  • Maak je website supersnel. Je kunt dit gratis testen met PageSpeed Insights
  • Lappen tekst op een mobiele telefoon laten je veel scrollen en is niet gebruiksvriendelijk. Niet doen!
  • Optimaliseer je afbeeldingen
  • Hanteer een logische menustructuur

 

google mobile first

 

Enkele voorbeelden van goede Mobile First websites

Snelheid is van groot belang voor Mobile First. Gebruikers van mobiele telefoons willen snel antwoord of korte vragen die ze, vaak door middel van een gesproken zoekopdracht, stellen aan Google.

Marketools mijn eigen website is goed geoptimaliseerd voor mobiele telefoons
Frankwatching is een blog over online trends, tips & tricks
Yourhosting faciliteert domeinnamen, webhosting en websites

 

Mobile First websites van Marketools

Ben je op zoek naar een mobielvriendelijke website? Maak hier een afspraak en ontdek wat wij voor jouw merk, bedrijf of onderneming kunnen betekenen. Al onze websites worden responsive gebouwd in WordPress. WordPress is het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) ter wereld. Je kunt er relatief eenvoudig prachtige websites mee bouwen en de software is gratis te gebruiken.

Gerelateerde artikelen